Sernik na zimno z malinami

Składniki

Masa:

Dekoracja:

Pobierz piki

Jak przygotować sernik na zimno z malinami?

Smak soczystych malin najlepiej połączyć z sernikiem na zimno. A jeszcze lepiej z sernikiem na zimno w wersji bez tłuszczów utwardzonych!

  1. Tortownicę o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia.
  2. 250 g malin miksujemy blenderem.
  3. Żelatynę rozpuszczamy w 30 ml wrzącej wody, dodajemy do musu malinowego i ponownie blendujemy.
  4. Masę serową przyrządzamy miksując zawartość opakowania sernika na zimno z 200 ml kremówki i 100 ml mleka.
  5. Do masy serowej dodajemy mus malinowy, miksujemy wszystko razem.
  6. Tortownicę wykładamy biszkoptami i wylewamy masę.
  7. Odkładamy do schłodzenia na 2 godziny.
  8. Po wyjęciu z formy wierzch wykańczamy resztą malin i wiórkami kokosowymi.
  9. Ozdabiamy pikiem.

Samo zdrowie na talerzu – pyszności!

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...