Sernik na zimno w słoiczkach

  • 5,0
  • Łatwy
  • 2h 40min
  • 7 porcji
  • 1
Sernik na zimno w słoiczkach

Sernik na zimno w słoiczkach

  • 5,0
  • Łatwy
  • 2h 40min
  • 7 porcji
  • 1

Składniki

Kliknij w wybrany produkt z listy,
aby go zaznaczyć

Przygotowanie

Kliknij w wybrany punkt, aby go zaznaczyć

Klasyka wśród deserów. Nigdy nie straci stylu, smaku i wiernych fanów. Z nazwy zimny, a jednak rozpala serca smakoszów. Sernik na zimno nie wychodzi z mody i poleca się na lato! My serwujemy go w nieco unowocześnionej formie.

  1. Miksujemy przez 4 minuty sernik na zimno i schłodzone mleko.
  2. Przekładamy masę do słoiczków i odstawiamy na 2 godziny do stężenia.
  3. Kroimy truskawki na mniejsze kawałki.
  4. W rondlu przez około 10 minut gotujemy truskawki wymieszane z jeżynami, 50 ml wody, dżemixem i cukrem.
  5. Odstawiamy do ostygnięcia.
  6. Wystudzoną konfiturę nakładamy na stężone serniczki.
  7. Dekorujemy świeżymi jeżynami.
  8. Do każdego słoiczka wbijamy pasujący pik.

Dalej jest pyszny, prawda? Tak smakują wakacje. Na dodatek sernik na zimno łączy pokolenia – już nasi dziadkowie i babcie nie potrafili mu się oprzeć!

Oceń przepis 5,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Średnia ocena: 5
Ilość ocen: 60