2h 40min 7 porcji Łatwy
Sernik na zimno w słoiczkach

Sernik na zimno w słoiczkach

Składniki

Jak przygotować sernik na zimno w słoiczkach?

Klasyka wśród deserów. Nigdy nie straci stylu, smaku i wiernych fanów. Z nazwy zimny, a jednak rozpala serca smakoszów. Sernik na zimno nie wychodzi z mody i poleca się na lato! My serwujemy go w nieco unowocześnionej formie.

  1. Miksujemy przez 4 minuty sernik Mascarpino, schłodzone mleko i serek mascarpone.
  2. Przekładamy masę do słoiczków i odstawiamy na 2 godziny do stężenia.
  3. Kroimy truskawki na mniejsze kawałki.
  4. W rondlu przez około 10 minut gotujemy truskawki wymieszane z jeżynami, 50 ml wody, dżemixem i cukrem.
  5. Odstawiamy do ostygnięcia.
  6. Wystudzoną konfiturę nakładamy na stężone serniczki.
  7. Dekorujemy świeżymi jeżynami.
  8. Do każdego słoiczka wbijamy pasujący pik.

Dalej jest pyszny, prawda? Tak smakują wakacje. Na dodatek sernik na zimno łączy pokolenia – już nasi dziadkowie i babcie nie potrafili mu się oprzeć!

Brak ocen. 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...