fbpx
Sernik na zimno w słoiczkach - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Sernik na zimno w słoiczkach
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 7
czas przygotowania: 160

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Klasyka wśród deserów. Nigdy nie straci stylu, smaku i wiernych fanów. Z nazwy zimny, a jednak rozpala serca smakoszów. Sernik na zimno nie wychodzi z mody i poleca się na lato! My serwujemy go w nieco unowocześnionej formie.

  1. Miksujemy przez 4 minuty sernik na zimno i schłodzone mleko.
  2. Przekładamy masę do słoiczków i odstawiamy na 2 godziny do stężenia.
  3. Kroimy truskawki na mniejsze kawałki.
  4. W rondlu przez około 10 minut gotujemy truskawki wymieszane z jeżynami, 50 ml wody, dżemixem i cukrem.
  5. Odstawiamy do ostygnięcia.
  6. Wystudzoną konfiturę nakładamy na stężone serniczki.
  7. Dekorujemy świeżymi jeżynami.
  8. Do każdego słoiczka wbijamy pasujący pik.

Dalej jest pyszny, prawda? Tak smakują wakacje. Na dodatek sernik na zimno łączy pokolenia - już nasi dziadkowie i babcie nie potrafili mu się oprzeć!

Sernik na zimno w słoiczkach - Delektujemy.pl

Sernik na zimno w słoiczkach

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+