Sernik na zimno z musem truskawkowym

  • 5,0
  • Łatwy
  • 45min
  • 12 porcji
  • 0
Sernik na zimno z musem truskawkowym

Sernik na zimno z musem truskawkowym

  • 5,0
  • Łatwy
  • 45min
  • 12 porcji
  • 0

Składniki

Poniższa lista może pełnić rolę Twojej listy zakupów. Kliknij w pole obok wybranego składnika, jeśli już go masz.

Masa:

Jak przygotować sernik na zimno z musem truskawkowym?

Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.

Równanie na pyszny letni deser jest bardzo proste: sernik na zimno od Delecty bez tłuszczów utwardzonych + soczyste truskawki = zadowolony brzuszek i uśmiech od ucha do ucha. J

  1. Tortownicę o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia.
  2. Ciasteczka typu markizy kruszymy na “piasek”, dodajemy do nich stopione masło i gotową masą wykładamy spód tortownicy.
  3. Masę serową przyrządzamy miksując zawartość opakowania z mlekiem i wylewamy na spód ciasteczkowy.
  4. Ciasto odkładamy na 2 godziny do lodówki.
  5. Truskawki wraz z miętą miksujemy blenderem.
  6. Żelatynę rozpuszczamy w 30 ml wrzącej wody, dobrze mieszamy, dodajemy do musu truskawkowego i ponownie blendujemy.
  7. Wylewamy masę na ser i odkładamy do schłodzenia na 2 godziny.
  8. Po wyjęciu z formy wykańczamy owocami i liśćmi mięty.
  9. Dekorujemy pikiem.

Smacznie, zdrowo i kolorowo. Uśmiech murowany!

Oceń przepis 5,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Sernik na zimno z musem truskawkowym
Średnia ocena: 5,0
Ilość ocen: 68