Jak przygotować sernik na zimno z musem truskawkowym?
Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.Równanie na pyszny letni deser jest bardzo proste: sernik na zimno od Delecty bez tłuszczów utwardzonych + soczyste truskawki = zadowolony brzuszek i uśmiech od ucha do ucha. J
- Tortownicę o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia.
- Ciasteczka typu markizy kruszymy na “piasek”, dodajemy do nich stopione masło i gotową masą wykładamy spód tortownicy.
- Masę serową przyrządzamy miksując zawartość opakowania z mlekiem i wylewamy na spód ciasteczkowy.
- Ciasto odkładamy na 2 godziny do lodówki.
- Truskawki wraz z miętą miksujemy blenderem.
- Żelatynę rozpuszczamy w 30 ml wrzącej wody, dobrze mieszamy, dodajemy do musu truskawkowego i ponownie blendujemy.
- Wylewamy masę na ser i odkładamy do schłodzenia na 2 godziny.
- Po wyjęciu z formy wykańczamy owocami i liśćmi mięty.
- Dekorujemy pikiem.
Smacznie, zdrowo i kolorowo. Uśmiech murowany!