fbpx
Sernik na zimno z musem truskawkowym - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Sernik na zimno z musem truskawkowym
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 45

Składniki

Masa:

Przygotowanie

Równanie na pyszny letni deser jest bardzo proste: sernik na zimno od Delecty bez tłuszczów utwardzonych + soczyste truskawki = zadowolony brzuszek i uśmiech od ucha do ucha. 

  1. Tortownicę o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia.
  2. Ciasteczka typu markizy kruszymy na “piasek”, dodajemy do nich stopione masło i gotową masą wykładamy spód tortownicy.
  3. Masę serową przyrządzamy, miksując zawartość opakowania z mlekiem i wylewamy na spód ciasteczkowy.
  4. Ciasto odkładamy na 2 godziny do lodówki.
  5. Truskawki wraz z miętą miksujemy blenderem.
  6. Żelatynę rozpuszczamy w 30 ml wrzącej wody, dobrze mieszamy, dodajemy do musu truskawkowego i ponownie blendujemy.
  7. Wylewamy masę na ser i odkładamy do schłodzenia na 2 godziny.
  8. Po wyjęciu z formy wykańczamy owocami i liśćmi mięty.
  9. Dekorujemy pikiem.

Smacznie, zdrowo i kolorowo. Uśmiech murowany!

Sernik na zimno z musem truskawkowym - Delektujemy.pl

Sernik na zimno z musem truskawkowym

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+