Sernik na zimno z galaretką mango - Delektujemy.pl
Trudność: 2 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 240 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1 - Ciasto kruche zagniatamy ręcznie lub mikserem za pomocą płaskiego mieszadła.

KROK 2 - Wstawiamy do lodówki na ok. 20 minut, po czym wkładamy nim spód okrągłej blaszki.

KROK 3 - Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 170°C, studzimy.

KROK 4 - Sernik przyrządzamy wg instrukcji na opakowaniu. Miksujemy z 600 ml zimnego mleka, po czym masę przekładamy na upieczony, kruchy spód. Odstawiamy do lodówki na ok. 45 minut.

KROK 5 - 20g żelatyny rozpuszczamy w ok. 40 ml gorącej wody, do momentu rozpuszczenia.

KROK 6 - Pulpę mango umieszczamy w dzieży miksera i na szybkich obrotach wlewamy żelatynę cienkim strumieniem.

KROK 7 - Miksujemy jeszcze chwilę, po czym wylewamy masę na zastygnięty sernik i rozprowadzamy szpatułką.

KROK 8 - Ciasto odstawiamy do lodówki na kolejną godzinę.

KROK 9 - Wierzch można udekorować świeżymi owocami sezonowymi.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy