fbpx
Sernik kokosowy na zimno - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Sernik kokosowy na zimno
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 20

Składniki

  • 1 opakowanie Sernik na zimno smak kokos Delecta
  • 625 ml schłodzonego mleka
  • 4 łyżki płatków migdałowych

Przygotowanie

KROK 1: Do wysokiego naczynia wlej 500 ml schłodzonego mleka, dodaj zawartość torebki z mieszanką na sernik i miksuj przez 3-4 minuty na wysokich obrotach.

KROK 2: Gotową masę przełóż do tortownicy o średnicy 24 cm lekko posmarowanej olejem.

KROK 3: Do czystego naczynia wlej 125 ml schłodzonego mleka. Stopniowo dodawaj zawartość torebki z miksem na krem i miksuj ok. 3 minuty. Gotowy krem rozsmaruj na serniku.

KROK 4: Płatki migdałowe upraż na suchej patelni i posyp nimi sernik. Wstaw go do lodówki na 2 godziny do schłodzenia.

Sernik kokosowy na zimno - Delektujemy.pl

Sernik kokosowy na zimno

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+