fbpx

PRZEPIS OD COSSIEGOTUJE

Sernik kajmakowy - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Sernik kajmakowy
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 120

Składniki

Spód:

  • 100 g herbatników
  • 50 g masła (roztopionego)

Masa serowa:

Dekoracja:

Przygotowanie

KROK 1: Rozkrusz herbatniki w malakserze lub umieść je w woreczku i zmiażdż je wałkiem. Wymieszaj rozkruszone herbatniki z roztopionym masłem, a następnie wyłóż dno tortownicy (o średnicy 20 cm) papierem do pieczenia. Wciśnij masę herbatnikową na dno tortownicy i wstaw do lodówki, aby stwardniała.

KROK 2: W dużej misce wymieszaj ser, jajka, mascarpone, olej, masę kajmakową , cukier z dodatkiem wanilii oraz budyń, aż masa będzie gładka i jednolita.

KROK 3: Wyłóż masę serową na przygotowany spód z herbatników. Wyrównaj wierzch i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 150 stopni (góra-dół), piecz przez 90 minut. Wyciągnij sernik z piekarnika i studź całą noc w lodówce.

KROK 4: Schłodzony sernik udekoruj masą kajmakową, migdałami w płatkach oraz czekoladowymi jajkami.

Sernik kajmakowy - Delektujemy.pl

Sernik kajmakowy

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+