fbpx
Piernik z marchwi - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Piernik z marchwi
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 60

Składniki

Ciasto:

Przygotowanie

Przyjęło się, że święta to wyjątkowy czas. Podkreślamy tę wyjątkowość wystrojem domów, ogrodów, nastrojem, ale także... odświętnym menu. A najlepiej odświętnym i zdrowym, czyli piernikiem z marchwi.

  1. Dno okrągłej formy o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy masłem.
  2. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni C (bez termoobiegu).
  3. Zawartość torebki z ciastem miksujemy z wodą, jajami i margaryną.
  4. Pod koniec miksowania dodajemy marchew, migdały i rodzynki - całość dokładnie mieszamy, do połączenia wszystkich składników.
  5. Masę przelewamy do foremki i pieczemy najpierw przez 10 minut w temperaturze 200°C, a następnie 30 minut w 180°C.
  6. Gotowy, wystudzony piernik posypujemy cukrem pudrem.
  7. Ozdabiamy pikiem.

Smacznie, aromatycznie i zdrowo. Tak jak lubimy!

Piernik z marchwi - Delektujemy.pl

Piernik z marchwi

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+