Nugat bakaliowy

  • 0,0
  • Średni
  • 1h
  • 12 porcji
  • 10h
  • 0
Nugat bakaliowy

Nugat bakaliowy

  • 0,0
  • Średni
  • 1h
  • 12 porcji
  • 10h
  • 0

Składniki

Kliknij w wybrany produkt z listy,
aby go zaznaczyć

Masa:

Przygotowanie

Kliknij w wybrany punkt, aby go zaznaczyć

Przyznawanie się do błędów i przepraszanie bywa trudne. Jak przemóc się i powiedzieć przepraszam tak, aby rozłożyć drugą stronę na łopatki? Mamy na to pewien pomysł!

  1. Miód przelewamy do garnka i gotujemy z dodatkiem cukru oraz ¾ szklanki wody, a następnie dodajemy sok z cytryny.
  2. Białka ubijamy na sztywną pianę, a na koniec cienkim strumieniem wlewamy syrop cały czas ubijając.
  3. Po dodaniu syropu stawiamy miskę na garnku z gotującą się wodą i kontynuujemy ubijanie, aż cała masa zgęstnieje – wówczas zdejmujemy miskę i odstawiamy krem do ostygnięcia.
  4. Wrzucamy do kremu posiekane kawałki pistacji i bakalie.
  5. Powstałą masę rozsmarowujemy na waflu, przykrywamy drugim blatem i odstawiamy do zastygnięcia na około 10 godzin.
  6. Dekorujemy pikiem.

Z tak słodkim znakiem pokoju nie sposób dalej toczyć boje.

Oceń przepis 0,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Średnia ocena: 5
Ilość ocen: 47