fbpx
Nugat bakaliowy - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Nugat bakaliowy
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 4
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 1h + 10h

Składniki

masa

dodatkowo

  • 2 duże wafle

Przygotowanie

KROK 1 - Miód przelewamy do garnka i gotujemy z dodatkiem cukru oraz ¾ szklanki wody, a następnie dodajemy sok z cytryny.

KROK 2 - Białka ubijamy na sztywną pianę, a na koniec cienkim strumieniem wlewamy syrop cały czas ubijając.

KROK 3 - Po dodaniu syropu stawiamy miskę na garnku z gotującą się wodą i kontynuujemy ubijanie, aż cała masa zgęstnieje – wówczas zdejmujemy miskę i odstawiamy krem do ostygnięcia.

KROK 4 - Wrzucamy do kremu posiekane kawałki pistacji i bakalie.

KROK 5 - Powstałą masę rozsmarowujemy na waflu, przykrywamy drugim blatem i odstawiamy do zastygnięcia na około 10 godzin. po tym czasie kroimy na kawałki i podajemy.

 

Nugat bakaliowy

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+