fbpx
Sernik gotowany - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Sernik gotowany
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 14
czas przygotowania: 60

Składniki

Masa serowa:
  • 1 kg serka twarogowego z wiaderka
  • 200 g masła
  • 4 jaja
  • 150 g cukru
  • 1.5 torebki budyniu smak waniliowy Delecta
  • 150-200 ml mleka
  • 1 opakowanie biszkoptów typu "kocie języczki"
Do dekoracji:

Przygotowanie

Jeśli na myśl o serniku robi Wam się cieplej na sercu, ten w wersji gotowanej z pewnością rozgrzeje Was do czerwoności.

  1. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy cukier i mieszamy. Gotujemy, aż się rozpuści.
  2. Dodajemy ser, znowu mieszamy i po kolei dodajemy 4 jaja.
  3. Powstałą masę dobrze mieszamy trzepaczką lub mikserem ręcznym.
  4. W osobnej misce mieszamy budyń z mlekiem i dodajemy do garnka.
  5. Gotujemy masę na średnim ogniu do zgęstnienia.
  6. W okrągłej lub prostokątnej foremce wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy dno warstwą biszkoptów.
  7. Wlewamy połowę ciepłej masy.
  8. Układamy kolejną warstwę biszkoptów i wylewamy resztę masy.
  9. Układamy kolejną i ostatnią warstwę biszkoptów na wierzchu.
  10. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, by masa stężała.
  11. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi.
  12. Dekorujemy pikiem.

Przyznacie sami, ten sernik zasługuje na honorowe miejsce podczas słodkiej uczty.

Sernik gotowany

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+