Sernik dyniowy bez pieczenia - Delektujemy.pl
Trudność: 2 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Spód:

  • 200 g herbatników
  • 100 g masła (roztopionego)

Masa serowa:

Przygotowanie

Krok 1: Rozkrusz herbatniki w malakserze lub umieść je w woreczku i zmiażdż je wałkiem. Wymieszaj rozkruszone herbatniki z roztopionym masłem, a następnie wyłóż dno tortownicy (o średnicy około 23 cm) papierem do pieczenia. Wciśnij masę herbatnikową na dno tortownicy i wstaw do lodówki, aby stwardniała.

Krok 2: W dużej misce ubij serki kremowe, puree z dyni, cukier puder i ekstrakt waniliowy, aż masa będzie gładka i jednolita.

Krok 3: Rozpuść żelatynę we wrzącej wodzie i ostudź nieco. Następnie dodaj ją do masy serowej i dokładnie wymieszaj.

Krok 4: W osobnej misce ubij śmietanę kremówkę na sztywno. Delikatnie połącz ubitą śmietanę z masą serową, wykonując ruchy łagodne od dołu do góry, aby masa była lekka i puszysta.

Krok 5: Wyłóż masę serową na przygotowany spód z herbatników. Wyrównaj wierzch i wstaw sernik do lodówki na co najmniej 4 godziny lub najlepiej na noc, aby stężał.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy