Krok po kroku: Kruche koperty z jabłkami i cynamonem

Krok po kroku: Kruche koperty z jabłkami i cynamonem

Krok po kroku: Kruche koperty z jabłkami i cynamonem

Krok 1

1 opakowanie mieszanki do wypieku kruchego ciasta zagniatamy ze 100 g masła oraz 1 jajkiem, po czym wstawiamy do lodówki na 30 minut. Kroimy w drobną kostkę 2 średniej wielkości jabłka, które kolejno podsmażamy na łyżce masła z dodatkiem cukru cynamonowego.

Krok po kroku: Kruche koperty z jabłkami i cynamonem

Krok 2

Schłodzone ciasto wałkujemy i wykrawamy z niego kwadraty.

Krok po kroku: Kruche koperty z jabłkami i cynamonem

Krok 3

Na każdy kwadrat kładziemy łyżkę podsmażonych jabłek.

Krok po kroku: Kruche koperty z jabłkami i cynamonem

Krok 4

Składamy rogi ciasta do środka tak, by powstały koperty.
Pieczemy przez ok. 20-25 minut w 180°C do zarumienienia.

Krok po kroku: Kruche koperty z jabłkami i cynamonem

Krok 5

Posypujemy koperty cukrem pudrem i delektujemy się ich smakiem.