Rurki z kremem peanut butter
Trudność:
2 / 3
ilość porcji:
10
czas przygotowania:
90 min.
Składniki
Ciasto:
- 125 g mąki pszennej
- ¼ szklanki kwaśnej śmietany 18% tł.
- 80 g zimnego masła
- 1 żółtko
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- łyżka stopionego masła do posmarowania rurek
- 1 opakowanie cukru wanilinowego Delecta
Krem:
- 500 ml schłodzonej śmietanki 30-36% tł.
- 1 opakowanie Mix do śmietany Delecta
- 2 łyżki masła orzechowego
- 20 g cukru pudru
Przygotowanie
KROK 1 - Nagrzej piekarnik do temperatury 200ºC (bez termoobiegu).
KROK 2 - Połącz wszystkie składniki na ciasto i wyrób do uzyskania jednolitej masy.
KROK 3 - Rozwałkuj ciasto i podziel na cienkie paski, ok. 5 cm.
KROK 4 - Każdy pasek nawijamy na osobną rurkę cukierniczą.
KROK 5 - Ułóż na blaszce wyłożonej papierem, posmaruj ciasto odrobiną stopionego masła i posyp cukrem trzcinowym.
KROK 6 - Piecz około 15 minut.
KROK 7 - Ubij śmietankę, pod koniec ubijania dodaj mix do śmietany, cukier puder i masło orzechowe.
KROK 8 - Bezpośrednio po ubiciu gotowym kremem napełnij rurki za pomocą szprycy.