Rurki z kremem peanut butter - Delektujemy.pl
Trudność: 2 / 3
Ilość porcji: 10
Czas przygotowania: 90 min.

Składniki

Ciasto:

  • 125 g mąki pszennej
  • ¼ szklanki kwaśnej śmietany 18% tł.
  • 80 g zimnego masła
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • łyżka stopionego masła do posmarowania rurek
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego Delecta

Krem:

  • 500 ml schłodzonej śmietanki 30-36% tł.
  • 1 opakowanie Mix do śmietany Delecta
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 20 g cukru pudru

Przygotowanie

KROK 1 - Nagrzej piekarnik do temperatury 200ºC (bez termoobiegu).

KROK 2 - Połącz wszystkie składniki na ciasto i wyrób do uzyskania jednolitej masy.

KROK 3 - Rozwałkuj ciasto i podziel na cienkie paski, ok. 5 cm.

KROK 4 - Każdy pasek nawijamy na osobną rurkę cukierniczą.

KROK 5 - Ułóż na blaszce wyłożonej papierem, posmaruj ciasto odrobiną stopionego masła i posyp cukrem trzcinowym.

KROK 6 - Piecz około 15 minut.

KROK 7 - Ubij śmietankę, pod koniec ubijania dodaj mix do śmietany, cukier puder i masło orzechowe.

KROK 8 - Bezpośrednio po ubiciu gotowym kremem napełnij rurki za pomocą szprycy.

Rurki z kremem peanut butter - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy