Racuchy drożdżowe z malinami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Ciasto:Dekoracja:

Przygotowanie

Pamiętacie z dzieciństwa te leniwe, letnie poranki, kiedy słońce wpadało zza okna i zwiastowało nowy dzień harców, biegania po lesie i tropienia przygód na wakacjach u dziadków? Znamy przepis, który przypomni Wam ich smak.

  1. Mąkę mieszamy z drożdżami, sodą, solą i cukrem, a następnie dodajemy jajko i mleko.
  2. Mikserem z końcówką rózgi mieszamy ciasto, pod koniec mieszania dodajemy maliny.
  3. Odstawiamy ciasto na 30 minut do wyrośnięcia.
  4. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni i odstawiamy do wystudzenia.
  5. Przygotowujemy miskę z gorącą wodą.
  6. Na patelni rozgrzewamy olej.
  7. Łyżkę, którą będziemy nabierać ciasto najpierw moczymy w gorącej wodzie, a następnie nabieramy ciasto i formujemy na patelni placki.
  8. Placki smażymy z obu stron do momentu, aż będą rumiane.
  9. Upieczone racuchy polewamy miodem, posypujemy prażonymi migdałami i świeżymi malinami.
  10. Dekorujemy pikiem.

Smacznego!

Racuchy drożdżowe z malinami - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy