1h 5 porcji Łatwy 2h
Pudding chia z galaretką i porzeczkami

Pudding chia z galaretką i porzeczkami

Składniki

Galaretka

Pudding chia:

  • 2,5 łyżki nasion chia
  • 200 mleka kokosowego
  • 50 g mleka
  • 1 łyżka miodu

Dekoracja:

  • garść mrożonych porzeczek
  • kilka czekoladowych serduszek
  • liście melisy

Jak przygotować pudding chia z galaretką i porzeczkami?

Kojarzycie te przyjęcia z przystawkami w mikro porcyjkach, których jeszcze dobrze nie poczuliśmy na języku, a już się skończyły? Dzisiejsza propozycja właśnie taką funkcję spełnia – deserowej przystawki na zaostrzenie słodkiego apetytu.

  1. Galaretkę przyrządzamy rozpuszczając zawartość torebki w 375 ml gorącej wody.
  2. Przelewamy do 5 mini słoiczków i odkładamy do stężenia na godzinę do lodówki.
  3. Dokładnie mieszamy mleko, mleko kokosowe, nasiona chia i miód.
  4. Tak przygotowany krem odkładamy do lodówki do schłodzenia.
  5. Kiedy galaretka stężeje, na wierzch wykładamy pudding, a następnie owoce.
  6. Gotowy deser przyozdabiamy listkiem melisy, świeżymi owocami i serduszkiem z białej czekolady.
  7. Wykańczamy wybranymi pikami.

Smacznego!

Średnia: 4,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: