fbpx
Zapiekany budyń z malinami i kruszonką - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Zapiekany budyń z malinami i kruszonką
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 30

Składniki

Przygotowanie

KROK 1  - Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).

KROK 2  - Przygotowujemy kokilki i smarujemy je masłem.

KROK 3  - Przygotowujemy budyń wg instrukcji na opakowaniu z mniejszą ilością mleka. Ugotowany budyń rozkładamy do kokilek.

KROK 4  - Na wierzchu układamy maliny.

KROK 5  - Masło lub olej kokosowy roztapiamy w kąpieli wodnej, a następnie mieszamy z granolą.

KROK 6  - Tak przygotowaną masą zakrywamy maliny.

KROK 7  - Kokilki wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut. Podajemy ciepłe.

Zapiekany budyń z malinami i kruszonką - Delektujemy.pl

Zapiekany budyń z malinami i kruszonką

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+