30min 4 porcje Łatwy
Zapiekany budyń z malinami i kruszonką

Zapiekany budyń z malinami i kruszonką

Składniki

Budyń:

Jak przygotować zapiekany budyń?

Kruszonka, budyń i maliny. Czy coś jeszcze jest potrzebne do deseru idealnego? Chyba mamy wszystko. 🙂

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
  2. Przygotowujemy kokilki i smarujemy je masłem.
  3. Budyń zalewamy wrzątkiem, zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie rozkładamy do kokilek.
  4. Na wierzchu układamy maliny.
  5. Masło lub olej kokosowy roztapiamy w kąpieli wodnej, a następnie mieszamy z musli.
  6. Tak przygotowaną masą zakrywamy maliny.
  7. Kokilki wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut.
  8. Podajemy ciepłe, udekorowane pikiem.

Bardzo łatwy i szybki deser to idealne rozwiązanie, gdy odwiedzili nas niezapowiedzani goście. Zasmakuje im!

Średnia: 4,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...