fbpx
Deser amaretto z prażonymi jabłkami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Deser amaretto z prażonymi jabłkami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 30

Składniki

Składniki:
  • 1 opakowanie biszkoptów
  • 2 jaja
  • 1 żółtko
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki aromatu naturalnego Amaretto Delecta
  • 500 g mascarpone
  • 2 jabłka
  • łyżka masła
  • 2 łyżki cukru do opróżenia jabłek

Przygotowanie

Prażone jabłka, biszkopty w towarzystwie aromatu amaretto to połączenie smaków, które Cię zachwyci. Łapcie przepis poniżej i zachwycajcie rodzinę deserami.

  1. 2 jaja i żółtko utrzyj z cukrem na gładką masę (ok. 10 minut na szybkich obrotach miksera).
  2. Do masy dodaj mascarpone oraz 2 łyżeczki aromatu Amaretto Delecta, dokładnie razem wymieszaj.
  3. Jabłka obierz i pokrój w kostkę.
  4. Na patelni rozpuść masło, wrzuć jabłka, posyp cukrem.
  5. Podsmażaj na średniej mocy przez kilka minut.
  6. W szklankach warstwowo układamy pokruszone biszkopty (można lekko nasączyć je kawą), krem amaretto i  jabłka.

Komu porcję pysznego, jesiennego deseru z nutą amaretto?

Deser amaretto z prażonymi jabłkami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+