Deser amaretto z prażonymi jabłkami

  • 5,0
  • Łatwy
  • 30min
  • 4 porcje
  • 5min
  • 1
Deser amaretto z prażonymi jabłkami

Deser amaretto z prażonymi jabłkami

  • 5,0
  • Łatwy
  • 30min
  • 4 porcje
  • 5min
  • 1

Składniki

Poniższa lista może pełnić rolę Twojej listy zakupów. Kliknij w pole obok wybranego składnika, jeśli już go masz.
  • 1 opakowanie biszkoptów
  • 2 jaja
  • 1 żółtko
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki aromatu naturalnego Amaretto Delecta
  • 500 g mascarpone
  • 2 jabłka
  • łyżka masła
  • 2 łyżki cukru do opróżenia jabłek

Jak przygotować Deser amaretto z prażonymi jabłkami?

Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.

Prażone jabłka, biszkopty w towarzystwie aromatu amaretto to połączenie smaków, które Cię zachwyci. Łapcie przepis poniżej i zachwycajcie rodzinę deserami.

  1. 2 jaja i żółtko utrzyj z cukrem na gładką masę (ok. 10 minut na szybkich obrotach miksera).
  2. Do masy dodaj mascarpone oraz 2 łyżeczki aromatu Amaretto Delecta, dokładnie razem wymieszaj.
  3. Jabłka obierz i pokrój w kostkę.
  4. Na patelni rozpuść masło, wrzuć jabłka, posyp cukrem.
  5. Podsmażaj na średniej mocy przez kilka minut.
  6. W szklankach warstwowo układamy pokruszone biszkopty (można lekko nasączyć je kawą), krem amaretto i  jabłka.

Komu porcję pysznego, jesiennego deseru z nutą amaretto?

Oceń przepis 5,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Deser amaretto z prażonymi jabłkami
Średnia ocena: 5,0
Ilość ocen: 5,0