Placuszki twarogowe z bananem
Trudność:
1
ilość porcji:
25 sztuk
czas przygotowania:
20 min
Składniki
na ciasto twarogowe:
- 250 g twarogu półtłustego
- 1 dojrzały banan
- 2 jajka
- 100 ml napoju roślinnego lub mleka
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 175 g mąki pszennej lub orkiszowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta
- odrobina oleju do smażenia
dekoracja:
- ulubione owoce
- cukier puder
Przygotowanie
KROK 1: W misce umieść wszystkie składniki placków i zmiksuj blenderem na jednolite ciasto. Odstaw je na 10 minut.
KROK 2: Rozgrzej patelnię o nieprzywierającym dnie i posmaruj ją odrobiną oleju. Nakładaj po 1-2 łyżki ciasta i smaż placki z dwóch stron na złoty kolor.
KROK 3: Ułóż placki na talerzu. Przed podaniem udekoruj świezymi owocami i posym cukrem pudrem.