fbpx
Placuszki twarogowe z bananem - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Placuszki twarogowe z bananem
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 25 sztuk
czas przygotowania: 20 min

Składniki

na ciasto twarogowe:

  • 250 g twarogu półtłustego
  • 1 dojrzały banan
  • 2 jajka
  • 100 ml napoju roślinnego lub mleka
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 175 g mąki pszennej lub orkiszowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta
  • odrobina oleju do smażenia

dekoracja:

  • ulubione owoce
  • cukier puder

Przygotowanie

KROK 1: W misce umieść wszystkie składniki placków i zmiksuj blenderem na jednolite ciasto. Odstaw je na 10 minut.

KROK 2: Rozgrzej patelnię o nieprzywierającym dnie i posmaruj ją odrobiną oleju. Nakładaj po 1-2 łyżki ciasta i smaż placki z dwóch stron na złoty kolor.

KROK 3: Ułóż placki na talerzu. Przed podaniem udekoruj świezymi owocami i posym cukrem pudrem.

Placuszki twarogowe z bananem

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+