fbpx
Piernikowe sówki - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Piernikowe sówki
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Moc atrakcji na Boże Narodzenie to podstawa. My polecamy przygotować piernikowe zwierzaki np. sówki ? Od razu dzieciakom uśmiech się pojawia.

  1. Blaszkę o wymiarach 20x30 cm wykładamy papierem do pieczenia.
  2. Przygotowujemy ciasto piernik Duża Blacha wg instrukcji na opakowaniu: rozpuszczamy margarynę, studzimy, przelewamy do misy miksera, dodajemy jaja, wodę i ½ zawartości torebki.
  3. Miksujemy na jednolitą masę, przekładamy do formy.
  4. Pieczemy w 170°C około 40 minut lub do suchego patyczka.
  5. Ciasto studzimy a następnie wykonujemy dekorację.
  6. Kroimy na równe kawałki ciasto, rozpuszczamy czekoladę do dekoracji Delecta umieszczając torebkę w ciepłej wodzie na 5 minut.
  7. Czekoladą oblewamy każdy kawałek ciasta.
  8. Następnie każdy kawałek obsypujemy płatkami czekoladowymi Decorada.
  9. Za pomocą Fajnych pisaków rysujemy na każdym kawałku oczka sówki, a z posypki Romantyczne Chwile wybieramy czerwone serduszka i przyklejamy jako nosek.

Takie i nie tylko zwierzątka i ptaki przygotujesz z naszymi posypkami Delecta. Wybierz ulubione i spróbuj przygotować fajne ciastka na święta i nie tylko.

Piernikowe sówki

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+