Piernikowe lolipopsy - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 120 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Własnoręcznie stworzone lolipopsy są ostatnio bardzo popularne. Mamy zimę, więc czas na ich świąteczną wersję!

  1. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Rozpuszczoną i wystudzoną margarynę miksujemy z wodą, jajami i mieszanką do wypieku domowego piernika.
  3. Masę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  4. Pieczemy ok. 45-50 minut. Stan piernika sprawdzamy patyczkiem.
  5. Z wystudzonego piernika wycinamy foremką choinki lub po prostu trójkąty.
  6. Do każdej „choinki” wbijamy patyczek.
  7. Rozpuszczamy w gorącej wodzie polewę smak czekoladowy Delecta. Polewamy nią pierniki.
  8. Pisaki zanurzamy w całości w gorącej wodzie na 1 min. Kilka razy ugniatamy tubkę do uzyskania jednolitej struktury.
  9. Gdy polewa ostygnie, dekorujemy choinki Fajnymi Pisakami i Decoradą.

Piernikowe choinki na patyku można od razu zabrać w drogę! To wygodny i świąteczny sposób na zabranie słodkości ze sobą.

Piernikowe lolipopsy - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy