fbpx
Piernikowe lolipopsy - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Piernikowe lolipopsy
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 120 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Własnoręcznie stworzone lolipopsy są ostatnio bardzo popularne. Mamy zimę, więc czas na ich świąteczną wersję!

  1. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Rozpuszczoną i wystudzoną margarynę miksujemy z wodą, jajami i mieszanką do wypieku domowego piernika.
  3. Masę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  4. Pieczemy ok. 45-50 minut. Stan piernika sprawdzamy patyczkiem.
  5. Z wystudzonego piernika wycinamy foremką choinki lub po prostu trójkąty.
  6. Do każdej „choinki” wbijamy patyczek.
  7. Rozpuszczamy w gorącej wodzie polewę smak czekoladowy Delecta. Polewamy nią pierniki.
  8. Pisaki zanurzamy w całości w gorącej wodzie na 1 min. Kilka razy ugniatamy tubkę do uzyskania jednolitej struktury.
  9. Gdy polewa ostygnie, dekorujemy choinki Fajnymi Pisakami i Decoradą.

Piernikowe choinki na patyku można od razu zabrać w drogę! To wygodny i świąteczny sposób na zabranie słodkości ze sobą.

Piernikowe lolipopsy - Delektujemy.pl

Piernikowe lolipopsy

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+