fbpx
Piernikowe bałwanki na patyku - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Piernikowe bałwanki na patyku
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 3
ilość porcji: 8
czas przygotowania: 60

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Jak brakuje śniegu to nie ma się co martwić ? Można przygotować bałwanki z ciasta na pierniczki, pokolorować czekoladą do dekoracji i posypkami ? Fajne są ?

  1. Ciasto na pierniczki przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu, mieszając zawartość opakowania z jajkiem i masłem.
  2. Zagniecione ciasto odstawiamy do zamrażarki na 30 min.
  3. Rozwałkowujemy i wycinamy koła w 3 rozmiarach - po 3 na każdego bałwanka.
  4. Blaszkę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i bezpośrednio na niej przyklejamy koła do patyczków, tworząc bałwanki.
  5. Pieczemy w temperaturze 170°C około 15 minut.
  6. Po upieczeniu i wystudzeniu dekorujemy bałwanki, najpierw oblewając polewą a następnie posypkami i pisakami.

Wielki plus jest taki, że każdego bałwanka możemy zrobić w innym kolorze, z inną minką czy inną ozdobą ? Zabawy mnóstwo a pychota na końcu z jedzenia.

Piernikowe bałwanki na patyku

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+