Pascha wielkanocna z migdałami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 10
Czas przygotowania: 240 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1 - Przygotowujemy metalową miskę (jeśli chcemy uzyskać jedną dużą porcję do podziału) lub 8-10 mniejszych miseczek wysmarowanych niewielką ilością oleju lub oliwy.

KROK 2 - Do miski miksera wlewamy mleko, śmietanę i zawartość torebki z sernikiem. Ubijamy wszystkie składniki na jednolitą masę.

KROK 3 - W filiżance umieszczamy żelatynę, dodajemy 3 łyżki gorącej wody, mieszamy do rozpuszczenia i jeszcze przez kilka minut, aby żelatynę ostudzić.

KROK 4 - Do masy sernikowej dodajemy żelatynę, cukier puder oraz serek naturalny. Wszystkie składniki miksujemy na średnich obrotach, a gdy masa będzie jednolita – dodajemy cukier ze skórką pomarańczową Delecta i mieszamy łyżką.

KROK 5 - Gotową masę przekładamy do metalowej miski lub kilku mniejszych i odkładamy na kilka godzin do lodówki.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy