fbpx
Panna cotta z sosem malinowym - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Panna cotta z sosem malinowym
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 20

Składniki

Sos malinowy:

  • 250 g malin
  • 40 g cukru

Przygotowanie

KROK 1: Żelatynę zalej zimną wodą i odstaw do napęcznienia.

KROK 2: W rondlu umieść śmietankę z cukrem i ekstraktem z wanilii. Podgrzej, aż będzie bardzo gorąca, a cukier się rozpuści. Dodaj napęczniałą żelatynę i wymieszaj, do rozpuszczenia.

KROK 3: Masę odstaw do przestygnięcia, a następnie rozlej do kokilek posmarowanych olejem. Odstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny do całkowitego stężenia.

KROK 4: Przygotuj sos malinowy. Maliny włóż do rondelka, zasyp cukrem i gotuj przez ok. 10 minut, aż maliny się rozpadną. Sos przetrzyj przez sito i odstaw do ostudzenia.

KROK 5: Aby wyjąć panna cottę z kokilek, zanurz deser na chwilę w gorącej wodzie, następnie odwróć ją i przełóż deser na talerz. Podawaj polany sosem malinowym.

Panna cotta z sosem malinowym

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+