fbpx
Galaretki jednorożce - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Galaretki jednorożce
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 3
ilość porcji: 8
czas przygotowania: 30

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Można twierdzić, że jednorożce nie istnieją, ale lepiej wywołać uśmiech na twarzach gości, tworząc te jednorożcowe babeczki o agrestowo-winogronowym smaku.

  1. Przygotowujemy silikonowe foremki.
  2. Do naczynia wlewamy 550 ml wody i 200 ml śmietanki. Zagotowujemy.
  3. Do wrzącego płynu wsypujemy galaretki (2 opakowania), cały czas energicznie mieszając do rozpuszczenia – bez zagotowania.
  4. Galaretki rozlewamy do silikonowych miseczek i odstawiamy do ostygnięcia a następie do lodówki na 4 godziny.
  5. Rogi wykonujemy nawijając cienkie wałeczki z masy cukrowej na patyczki do szaszłyków połamanych na odcinki ok. 5 cm.
  6. Kiedy galaretki zastygną, na środek wbijamy róg.
  7. Dekorujemy drażami, robiąc “grzywę” lub “wianek”. Oczy malujemy Fajnym Pisakiem XXL.
  8. Wbijamy pik z ulubionym hasłem.

Te deserki znikną ze stołu bez śladu. Przez lata jednak krążyć będzie wśród bliskich legenda o ich istnieniu.

Galaretki jednorożce - Delektujemy.pl

Galaretki jednorożce

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+