Pączki z serka homogenizowanego - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 30
Czas przygotowania: 65 min.

Składniki

  • 250 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 250 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta
  • 1/3 szklanki cukru pudru plus cukier do posypania pączków
  • szczypta soli
  • 1 litr oleju roślinnego

Przygotowanie

KROK 1: W misce umieść suche składniki - mąką, sól i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Do tych składników dodaj serek homogenizowany oraz jajka i dokładnie wymieszaj, konsystencja powinna być gęsta. 

KROK 2: Podziel ciasto na ok. 30 kawałków. Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego.

KROK 3: Do garnka wlej olej i rozgrzej go do ok. 175 stopni.

KROK 4: Na dobrze rozgrzany olej kładź pączki. Smaż je na złoty kolor po ok. minuty na stronę. Jeśli pączki będą się przypalały, zmniejsz moc palnika. Usmażone pączki połóż na ręczniku papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu

KROK 5: Lekko schłodzone pączki obtocz w cukrze pudrze.

Pączki z serka homogenizowanego - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy