fbpx
Owsianka z masłem orzechowym i owocami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Owsianka z masłem orzechowym i owocami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 1
czas przygotowania: 15

Składniki

  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 1 szklanka mleka (możesz użyć mleka roślinnego)
  • 1/2 szklanki mrożonych jagód, truskawek i jeżyn
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżka cukru wanilinowego Delecta
  • opcjonalne dodatki: posiekane orzechy lub nasiona chia do dekoracji

Przygotowanie

KROK 1: W garnku połącz płatki owsiane i mleko. Dobrze wymieszaj.

KROK 2: Podgrzewaj mieszankę na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż owsianka zacznie gęstnieć. To zajmie około 5-7 minut.

KROK 3: W międzyczasie, w osobnym garnuszku podgrzej mrożone owoce na niskim ogniu, aż stworzą gęsty sos owocowy, dodaj cukier wanilinowy.

KROK 4: Do gotowej owsianki dodaj masło orzechowe i cynamon. Wymieszaj, aby wszystkie składniki się połączyły.

KROK 5: Przelej owsiankę do miseczki, a na wierzch dodaj przygotowany sos owocowy. Jeśli lubisz, możesz również posypać owsiankę posiekanymi orzechami lub nasionami chia. Na wierzch dodaj jeszcze trochę masła orzechowego (ok. 1 łyżeczka). Gotowe!

Owsianka z masłem orzechowym i owocami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+