fbpx
Bułeczki dynie - Delektujemy.pl
Autor:
Bułeczki dynie
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 8
czas przygotowania: 120

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Rozpuść i przestudź lekko masło. Wsyp zawartość torebki do głębokiej miski, dodaj jajko, masło, mleko i puree z dyni.

KROK 2: Wyrób ciasto ręcznie lub przy pomocy robota kuchennego używając haka do ciasta drożdżowego. Odstaw ciasto w ciepłe miejsce na około 60 minut (do podwojenia objętości).

KROK 3: Wyrośnięte ciasto krótko wybór i podziel na 8 części. Z każdego kawałka ciasta uformuj kulę, następnie obwiąż je luźno sznurkiem, tak aby podzielić je na 8 części. Bułeczki odstaw do wyrośnięcia pod przykryciem na 30 minut.

KROK 4: Piekarnik nagrzej do 180 stopni C. Bułeczki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz je przez ok. 20 minut, do zrumienienia.

KROK 5: Z upieczonych bułeczek delikatnie zdejmij sznurek i wetknij w nie kawałek orzecha włoskiego na kształt dniowego łodygi.

Bułeczki dynie - Delektujemy.pl

Bułeczki dynie

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+