fbpx
Omlet z bananem - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Omlet z bananem
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 1
czas przygotowania: 15

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: W misce rozgnieć dojrzały banan na gładką masę. Dodaj do niego jajka, cukier, ekstrakt z wanilii i wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.

KROK 2: Dodaj mąkę i proszek do pieczenia do masy bananowej. Wymieszaj wszystko razem, ale staraj się nie mieszać zbyt długo, aby ciasto nie było zbyt gęste.

KROK 3: Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj odrobinę masła. Gdy masło się rozpuści i patelnia będzie odpowiednio gorąca, wlej porcję ciasta na patelnię.

KROK 4: Smaż omlet około 2-3 minut z jednej strony, aż powierzchnia zacznie się delikatnie bulgotać, a brzegi zaczną się rumienić. Następnie ostrożnie przewróć omlet na drugą stronę i smaż kolejne 2-3 minuty.

KROK 5: Przełóż gotowy omlet na talerz i podawaj na ciepło. Możesz go posypać dodatkowo cukrem pudrem lub polewą czekoladową, dodać świeżego banana i inne owoce. 

Omlet z bananem

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+