Nugat bakaliowy - Delektujemy.pl
Trudność: 4 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 1h + 10h min.

Składniki

masa

dodatkowo

  • 2 duże wafle

Przygotowanie

KROK 1 - Miód przelewamy do garnka i gotujemy z dodatkiem cukru oraz ¾ szklanki wody, a następnie dodajemy sok z cytryny.

KROK 2 - Białka ubijamy na sztywną pianę, a na koniec cienkim strumieniem wlewamy syrop cały czas ubijając.

KROK 3 - Po dodaniu syropu stawiamy miskę na garnku z gotującą się wodą i kontynuujemy ubijanie, aż cała masa zgęstnieje – wówczas zdejmujemy miskę i odstawiamy krem do ostygnięcia.

KROK 4 - Wrzucamy do kremu posiekane kawałki pistacji i bakalie.

KROK 5 - Powstałą masę rozsmarowujemy na waflu, przykrywamy drugim blatem i odstawiamy do zastygnięcia na około 10 godzin. po tym czasie kroimy na kawałki i podajemy.

 

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy