1h 12 porcji Łatwy
Babeczki z winogronami

Babeczki z winogronami

Składniki

Ciasto:

Nadzienie:

  • 200 g sera bleu
  • 20 białych winogron
  • 4 łyżki cukru
  • 100 ml wody

Jak przygotować babeczki z winogronami?

Winogrona to owoce, które lubią łączyć się z różnymi smakami. Spróbujcie pary winogrona + ser bleu w babeczkach czekoladowych.

  1. Nagrzewamy piekarnik do 180°C (bez termoobiegu). Przygotowujemy papilotki i formę do wypieku babeczek.
  2. Czekoladę w kostkach wrzucamy do szklanki, którą wkładamy do ceramicznej miski z wrzątkiem. Mieszamy do rozpuszczenia.
  3. Mieszamy dokładnie jajka, olej, kakao, mleko, czekoladę i mieszankę do wypieku babeczek.
  4. Nakładamy ciasto do foremek, do 3/4 wysokości.
  5. Pieczemy ok. 20-25 minut do wyrośnięcia babeczek. Odstawiamy do ostudzenia.
  6. Podgrzewamy w garnku wodę, grona winogron i cukier do zagotowania, aż do otrzymania syropu.
  7. Odcinamy 1/3 góry babeczek i przekładamy kostkami sera bleu i dwoma gronami winogron.
  8. Wybieramy ulubione piki i wbijamy do babeczek!

Smakują Wam takie ciekawe smakowe połączenia?

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: