Naleśniki z truskawkami i twarożkiem - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Naleśniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 1 jajko
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • szczypta soli

Nadzienie:

Przygotowanie

KROK 1: W misce wymieszaj mąkę, jajko, mleko, olej i sól, aż masa stanie się gładka. Odstaw ciasto na 15 minut, aby odpoczęło.

KROK 2: Na średnio rozgrzanej patelni z odrobiną oleju usmaż naleśniki z obu stron na złoty kolor. Powtarzaj, aż ciasto się skończy.

KROK 3: W misce wymieszaj twarożek z cukrem wanilinowym. Jeśli nadzienie jest zbyt gęste, możesz dodać odrobinę śmietany lub jogurtu.

KROK 4: Truskawki umyj, pokrój na mniejsze kawałki i wymieszaj z cukrem pudrem.

KROK 5: Na każdym naleśniku rozsmaruj porcję twarożku, dodaj truskawki, zwiń naleśnik i podawaj!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy