fbpx
Naleśniki z truskawkami i twarożkiem - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Naleśniki z truskawkami i twarożkiem
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 30

Składniki

Naleśniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 1 jajko
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • szczypta soli

Nadzienie:

Przygotowanie

KROK 1: W misce wymieszaj mąkę, jajko, mleko, olej i sól, aż masa stanie się gładka. Odstaw ciasto na 15 minut, aby odpoczęło.

KROK 2: Na średnio rozgrzanej patelni z odrobiną oleju usmaż naleśniki z obu stron na złoty kolor. Powtarzaj, aż ciasto się skończy.

KROK 3: W misce wymieszaj twarożek z cukrem wanilinowym. Jeśli nadzienie jest zbyt gęste, możesz dodać odrobinę śmietany lub jogurtu.

KROK 4: Truskawki umyj, pokrój na mniejsze kawałki i wymieszaj z cukrem pudrem.

KROK 5: Na każdym naleśniku rozsmaruj porcję twarożku, dodaj truskawki, zwiń naleśnik i podawaj!

Naleśniki z truskawkami i twarożkiem

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+