Najłatwiejszy chleb na świecie
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
20
czas przygotowania:
90 min.
Składniki
Ciasto:- 1 opakowania drożdży instant Delecta
- 500 g mąki pszennej
- 400 ml ciepłej wody
- 1 łyżka cukru
- 1.5 łyżeczki soli
- 1 opakowanie dowolnych ziaren Bakalland
Przygotowanie
- W misce przygotowujemy 500 g mąki pszennej.
- Dodajemy sól i cukier. Całość mieszamy.
- Drożdże instant rozpuszczamy w 400 ml ciepłej wody.
- Gdy drożdże są już dobrze rozpuszczone całość wlewamy do suchych składników. Mieszamy łyżką do połączenia.
- Wstawiamy do piekarnika na 50ºC na 30 minut.
- Po tym czasie masę mieszamy łyżką ponownie i przekładamy do blaszki keksowej.
- Wstawiamy do piekarnika ustawionego na 200ºC na 60 minut.
- Po wystudzeniu delektujemy się pysznym chlebem.
Ziarna słonecznika, pestki dyni a może siemię lniane? Wybierz ulubione i za każdym razem możesz mieć własną wersję pysznego chleba.