fbpx
Mus peanut butter z jadalną ziemią i prażonymi migdałami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Mus peanut butter z jadalną ziemią i prażonymi migdałami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 20

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Małe porcje deserów to szał imprez. Dzięki temu możesz spróbować kilku i nie mieć wyrzutów sumienia.

  1. Przygotowujemy karmelizowane migdały.
  2. Na patelni, na małej mocy rozpuszczamy 2 łyżki cukru (nie mieszamy na tym etapie), dodajemy migdały i prażymy ok. 4 minuty, aż cukier oblepi ich powierzchnię, odkładamy do ostygnięcia.
  3. Ciasteczka i mak umieszczamy w moździerzu i rozdrabniamy na drobne okruszki, wsypujemy je na spód słoiczków.
  4. Następnie ubijamy śmietankę, pod koniec ubijania dodajemy mix do śmietany, cukier puder i masło orzechowe.
  5. Mus przekładamy do słoiczków na warstwę “ziemi” (można to zrobić za pomocą rękawa cukierniczego bez żadnej końcówki, tak aby nie ubrudzić ścianek słoiczków).
  6. Przygotowujemy polewę zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie polewamy ją mus.
  7. Na wierzchu deserków układamy chrupiące karmelizowane migdały.

Mus peanut butter w nowoczesnym podaniu to nasza propozycja na popołudnie czy imprezę.

Mus peanut butter z jadalną ziemią i prażonymi migdałami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+