Mus peanut butter z jadalną ziemią i prażonymi migdałami

  • 5,0
  • Łatwy
  • 20min
  • 4 porcje
  • 2h
  • 2
Mus peanut butter z jadalną ziemią i prażonymi migdałami

Mus peanut butter z jadalną ziemią i prażonymi migdałami

  • 5,0
  • Łatwy
  • 20min
  • 4 porcje
  • 2h
  • 2

Składniki

Poniższa lista może pełnić rolę Twojej listy zakupów. Kliknij w pole obok wybranego składnika, jeśli już go masz.

Jak przygotować mus peanut butter z jadalną ziemią?

Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.

Małe porcje deserów to szał imprez. Dzięki temu możesz spróbować kilku i nie mieć wyrzutów sumienia.

  1. Przygotowujemy karmelizowane migdały.
  2. Na patelni, na małej mocy rozpuszczamy 2 łyżki cukru (nie mieszamy na tym etapie), dodajemy migdały i prażymy ok. 4 minuty, aż cukier oblepi ich powierzchnię, odkładamy do ostygnięcia.
  3. Ciasteczka i mak umieszczamy w moździerzu i rozdrabniamy na drobne okruszki, wsypujemy je na spód słoiczków.
  4. Następnie przyrządzamy krem peanut butter wg instrukcji z opakowania: miksujemy zawartość torebki ze śmietanką.
  5. Mus przekładamy do słoiczków na warstwę “ziemi” (można to zrobić za pomocą rękawa cukierniczego bez żadnej końcówki, tak aby nie ubrudzić ścianek słoiczków).
  6. Przygotowujemy polewę, podgrzewając krople czekoladowe z dodatkiem mleka.
  7. Rozpuszczoną polewę studzimy a następnie polewamy nią mus.
  8. Na wierzchu deserków układamy chrupiące karmelizowane migdały.

Mus peanut butter w nowoczesnym podaniu to nasza propozycja na popołudnie czy imprezę.

Oceń przepis 5,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Mus peanut butter z jadalną ziemią i prażonymi migdałami
Średnia ocena: 5,0
Ilość ocen: 88