fbpx
Torciki pistacjowo-śmietankowe - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Torciki pistacjowo-śmietankowe
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 8
czas przygotowania: 60

Składniki

Ciasto:Nadzienie:

Przygotowanie

Szybkie torciki na jogurtowej bazie pasują znakomicie do popołudniowej kawki. I te chrupiące pistacje!

  1. Ciasto jogurtowe przygotowujemy według instrukcji zawartej na opakowaniu.
  2. Upieczone ciasto studzimy, a następnie za pomocą obręczy cukierniczej wycinamy okrągłe blaty o średnicy około 8 cm i przekrawamy w poziomie na dwie części.
  3. Zawartość opakowania z kremem irish cream mieszamy z mlekiem i śmietanką i miksujemy przez kilka minut na najwyższych obrotach.
  4. Następnie połowę kremu odkładamy do osobnej miski, rozdrabniamy w moździerzu pistacje i mieszamy z odłożoną częścią kremu.
  5. Kremem bez pistacji przekładamy mini biszkopciki, a następnie kremem z pistacjami wykańczamy ciasta na zewnątrz i na wierzchu.
  6. Wierzch gotowych ciastek posypujemy ulubioną posypką i pistacjami.
  7. Dekorujemy ulubionym pikiem.

Smak pistacji jest świetnie podkreślony przez krem waniliowy - chyba nie ma osoby, której taki słono-słodki zestaw nie zasmakuje!  

Torciki pistacjowo-śmietankowe

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+