1h 8 porcji Łatwy
Torciki pistacjowo-śmietankowe

Torciki pistacjowo-śmietankowe

Składniki

Ciasto:

Nadzienie:

Jak przygotować torciki pistacjowo-waniliowe?

Szybkie torciki na jogurtowej bazie pasują znakomicie do popołudniowej kawki. I te chrupiące pistacje!

  1. Ciasto jogurtowe przygotowujemy według instrukcji zawartej na opakowaniu.
  2. Upieczone ciasto studzimy, a następnie za pomocą obręczy cukierniczej wycinamy okrągłe blaty o średnicy około 8 cm i przekrawamy w poziomie na dwie części.
  3. Zawartość opakowania z kremem irish cream mieszamy z mlekiem i śmietanką i miksujemy przez kilka minut na najwyższych obrotach.
  4. Następnie połowę kremu odkładamy do osobnej miski, rozdrabniamy w moździerzu pistacje i mieszamy z odłożoną częścią kremu.
  5. Kremem bez pistacji przekładamy mini biszkopciki, a następnie kremem z pistacjami wykańczamy ciasta na zewnątrz i na wierzchu.
  6. Wierzch gotowych ciastek posypujemy ulubioną posypką i pistacjami.
  7. Dekorujemy ulubionym pikiem.

Smak pistacji jest świetnie podkreślony przez krem waniliowy – chyba nie ma osoby, której taki słono-słodki zestaw nie zasmakuje!

 

Średnia ocena: 5
Ilość ocen: 62