Krok po kroku: deser budyniowy z sosem śliwkowym

Krok po kroku: deser budyniowy z sosem śliwkowym

Krok po kroku: deser budyniowy z sosem śliwkowym

Krok 1

Przygotowujemy 500 g wydrylowanych śliwek, 50 g cukru, 25 g startego imbiru, 500 ml mleka, 1 opakowanie budyniu jaglanego smak waniliowy Delecta i rondelek.

Krok po kroku: deser budyniowy z sosem śliwkowym

Krok 2

Śliwki przekładamy do rondelka, zasypujemy cukrem i imbirem.

Krok po kroku: deser budyniowy z sosem śliwkowym

Krok 3

Całość dusimy około 20 minut.

Krok po kroku: deser budyniowy z sosem śliwkowym

Krok 4

Śliwki blendujemy na gładki sos.

Krok po kroku: deser budyniowy z sosem śliwkowym

Krok 5

Budyń gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Dekorujemy sosem śliwkowym.