Mus czekoladowo-malinowy

30 min4 porcjeŁatwy

Składniki

Składniki:

Pobierz piki

Wstęp

Droga Czekolado i Drogie Maliny – lubię Was. Nawet bardzo! Dlatego chętnie obdaruję Wami osobę, którą lubię tak samo. Tak po prostu… od serca!

Jak przygotować Mus czekoladowo-malinowy?

Czekoladę wraz ze śmietaną umieszczam w rondlu i podgrzewam do rozpuszczania. Następnie studzę i odkładam do lodówki na kilka godzin.

Schłodzoną śmietanę z czekoladą ubijam na sztywno mikserem, za pomocą rózgi. Białko ubijam na sztywno z cukrem wanilinowym i dodaję do masy czekoladowej, a następnie całość mieszam.

Maliny blenduję (kilka zostawiam do dekoracji) i nakładam do słoiczka. Na wierzch kładę masę czekoladową, owoce, tworząc warstwy. Na koniec deser dekoruję listkiem mięty.

Mus świetnie nadaje się do zakręcenia i przeniesienia w koszyku piknikowym 🙂