30min 4 porcje Łatwy
Mus czekoladowo-malinowy

Mus czekoladowo-malinowy

Składniki

Składniki:

Jak przygotować mus czekoladowo-malinowy?

Kojarzycie verine czyli małe deserki, które coraz częściej można dostać w cukierniach, a królują na Pinterest? Zwyczaj ten przywędrował z Francji, gdzie podane w ten sposób desery są bardzo popularne. Idealnie sprawdzą się na pikniku lub jako przekąska w słoiczku na rowerową wycieczkę!

  1. Czekoladę wraz ze śmietaną umieszczamy w rondlu i podgrzewamy do rozpuszczania.
  2. Następnie studzimy i odkładamy do lodówki na kilka godzin.
  3. Schłodzoną śmietanę z czekoladą ubijamy na sztywno mikserem, za pomocą rózgi.
  4. Białko ubijamy na sztywno z cukrem wanilinowym i dodajemy do masy czekoladowej, a następnie całość mieszamy.
  5. Maliny blendujemy (kilka zostawiamy do dekoracji) i nakładamy do słoiczka.
  6. Na wierzch kładziemy masę czekoladową, owoce, tworząc warstwy.
  7. Deser wykańczamy listkiem mięty.
  8. Dekorujemy pikiem.

Mus świetnie nadaje się do zakręcenia i przeniesienia w koszyku piknikowym 🙂

Średnia: 3,33 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: