Mus z białej czekolady z czarnymi owocami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Mus:
  • 1 tabliczka białej czekolady
  • 50 g masła
  • 1 białko
Dekoracja:

Przygotowanie

Coś szybkiego na osłodę? Mus z białej czekolady to idealne rozwiązanie.

  1. Rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem masła w kąpieli wodnej. Studzimy.
  2. Ubijamy białka na sztywno i dodajemy do wystudzonej czekolady. Mieszamy do połączenia składników.
  3. Przekładamy mus do słoiczków i dekorujemy czarnymi owocami oraz miętą.
  4. Wbijamy ulubiony pik. Na osłodę!

Od razu robi się lepiej, prawda?

 

Mus z białej czekolady z czarnymi owocami - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy