Creme Brulee

  • 5,0
  • Średni
  • 1h
  • 4 porcje
  • 1h
  • 1
Creme Brulee

Creme Brulee

  • 5,0
  • Średni
  • 1h
  • 4 porcje
  • 1h
  • 1

Składniki

Poniższa lista może pełnić rolę Twojej listy zakupów. Kliknij w pole obok wybranego składnika, jeśli już go masz.

Jak przygotować creme brulee?

Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.

Creme Brulee to deser, którego nie trzeba przedstawiać. Małe kokilki z pysznym kremem z nutą waniliową to nasza propozycja na popołudnie.

  1. W rondelku na małym ogniu zagotować śmietankę z dodatkiem cukru.
  2. Gdy śmietanka zacznie się gotować na brzegach, odstawić z ognia i przestudzić.
  3. Dodać 2 łyżeczki ekstraktu naturalnego waniliowego Delecta.
  4. Żółtka ubijać mikserem przez około pół minuty.
  5. Dolewać ciepłą śmietanę cienkim strumieniem, cały czas miksując na małych obrotach. Krem ma być gładki i błyszczący.
  6. Piekarnik nagrzać do 100°C. Foremki do zapiekania napełnić masą, wlewając ją przez sitko.
  7. Foremki postawić na blaszce do pieczenia. Wstawić desery do piekarnika i piec ok.50 minut, aż krem będzie ścięty.
  8. Wyjąć, ostudzić i schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc.
  9. Po schłodzeniu wierzch deseru posypać równą warstwą cukru i opalić go specjalnym palnikiem do creme brulee.
  10. Cukier się rozpuści, zrumieni i utworzy się charakterystyczna skorupka.

Mała porcja deseru zapewni mnóstwo doznań, a naturalny ekstrakt waniliowy Delecta dopełni smaku. Zapraszamy do spróbowania pysznego deseru.

Oceń przepis 5,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Creme Brulee
Średnia ocena: 5,0
Ilość ocen: 5,0