fbpx
Muffinki czekoladowe - zajączki - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Muffinki czekoladowe - zajączki
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 60

Składniki

Ciasto:

Krem:

  • 250 ml śmietany 36 %
  • 200 ml mascarpone
  • 3 łyżki stołowe cukru pudru

Dodatkowo:

Przygotowanie

KROK 1: Foremkę na babeczki wyłóż papilotkami. Piekarnik nagrzej do 180°C. 

KROK 2: Do dużej miski wbij jajka, dodaj mleko oraz olej i energicznie wymieszaj. Następnie dodaj zawartość torebki z ciastem Delecta i ponownie wymieszaj.  

KROK 3: Ciasto rozłóż do foremek (ok. 2 łyżek ciasta na papilotkę). Opcjonalnie posyp kroplami czekolady z zestawu na babeczki. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz muffinki przez 17−18 min. 

KROK 4: Dobrze schłodzoną śmietankę zmiksuj z cukrem. Gdy masa zacznie gęstnięć, dodaj schłodzone mascarpone i miksuj przez kolejne 2 minuty, aż powstanie sztywny krem. Masę wyłóż na schłodzone muffinki. 

KROK 5: Pianki marshmallow poprzecinaj po skosie. „Uszy” udekoruj od strony przecięcia, które jest wilgotne, cukrowymi kuleczkami. Umieść „uszka” na muffinach. Noski przygotuj z serduszek cukrowych, wąsy z posypki a oczka namaluj pisakiem lukrowym.  

 

Muffinki czekoladowe - zajączki - Delektujemy.pl

Muffinki czekoladowe - zajączki

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+