fbpx
Mleczna mozaika - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Mleczna mozaika
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 60

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Galaretki malinową i agrestową rozpuść każdą osobno w 250 ml gorącej wody.

KROK 2: Galaretki mleczną malinową i morelową rozpuść każdą osobno w 250 ml mleka. Gdy ostygną, przelej je do niedużych pojemników i wstaw do lodówki do stężenia. Następnie pokrój w 1-centymetrową kostkę.

KROK 3: 3 opakowania galaretek mlecznych śmietankowych rozpuść w 1,2 litra mleka. Odstaw do ostudzenia i na chwilę do lodówki, aby galaretka zaczęła lekko tężeć. Formę do babki posmaruj cienką warstwą oleju. Na zmianę układaj warstwy kolorowych galaretek pokrojonych w kostkę i mlecznej galaretki śmietankowej - do wyczerpania składników.

KROK 4: Wstaw formę do lodówki do całkowitego stężenia. Aby wyjąć deser z formy, ogrzej ścianki foremki suszarką lub gorącą wodą.

Mleczna mozaika

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+