Składniki
- 3 opakowania galaretki mlecznej śmietankowej Delecta
- 1 galaretka mleczna malinowa Delecta
- 1 galaretka mleczna morelowa Delecta
- 1,7 litra mleka
- 1 galaretka malinowa Delecta
- 1 galaretka agrestowa Delecta
- 500 ml gorącej wody
Przygotowanie
KROK 1: Galaretki malinową i agrestową rozpuść każdą osobno w 250 ml gorącej wody.
KROK 2: Galaretki mleczną malinową i morelową rozpuść każdą osobno w 250 ml mleka. Gdy ostygną, przelej je do niedużych pojemników i wstaw do lodówki do stężenia. Następnie pokrój w 1-centymetrową kostkę.
KROK 3: 3 opakowania galaretek mlecznych śmietankowych rozpuść w 1,2 litra mleka. Odstaw do ostudzenia i na chwilę do lodówki, aby galaretka zaczęła lekko tężeć. Formę do babki posmaruj cienką warstwą oleju. Na zmianę układaj warstwy kolorowych galaretek pokrojonych w kostkę i mlecznej galaretki śmietankowej - do wyczerpania składników.
KROK 4: Wstaw formę do lodówki do całkowitego stężenia. Aby wyjąć deser z formy, ogrzej ścianki foremki suszarką lub gorącą wodą.
Bernadeta
24-07-2024
Ocena:
Moje wnuki zachwycone. Będę często im robiła