Mini serniczki baskijskie - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 45 min.

Składniki

  • 450 g serka kremowego naturalnego
  • 150 g drobnego cukru do wypieków
  • 1 łyżeczka cukru z wanilią Delecta
  • 3 jajka
  • 250 ml śmietanki 36% tłuszczu
  • 25 g mąki pszennej
  • do podania: maliny lub inne owoce jagodowe / listki mięty

Przygotowanie

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

KROK 1: Złóż ze sobą 3 arkusze papieru do pieczenia i potnij je na 4 części, tak aby otrzymać w sumie 12 prostokątów.

KROK 2: Następnie wyłóż przy ich pomocy formę na muffiny, tak aby brzegi papieru wystawały do góry.

KROK 3: W misce zmiksuj ze sobą serek kremowy, cukier drobny oraz cukier z wanilią. Dodaj jajka i śmietankę i zmiksuj do połączenia. Na koniec do miski przesiej mąkę i ponownie zmiksuj.

KROK 4: Masę serową rozłóż równo między foremki na muffinki. Piecz ok. 25 minut w temperaturze 200 stopni C do zrumienienia. Odstaw do ostudzenia. Podawaj ze świeżymi owocami, np. malinami.

Mini serniczki baskijskie - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy