fbpx
Mini serniczki baskijskie - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Mini serniczki baskijskie
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 45

Składniki

  • 450 g serka kremowego naturalnego
  • 150 g drobnego cukru do wypieków
  • 1 łyżeczka cukru z wanilią Delecta
  • 3 jajka
  • 250 ml śmietanki 36% tłuszczu
  • 25 g mąki pszennej
  • do podania: maliny lub inne owoce jagodowe / listki mięty

Przygotowanie

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

KROK 1: Złóż ze sobą 3 arkusze papieru do pieczenia i potnij je na 4 części, tak aby otrzymać w sumie 12 prostokątów.

KROK 2: Następnie wyłóż przy ich pomocy formę na muffiny, tak aby brzegi papieru wystawały do góry.

KROK 3: W misce zmiksuj ze sobą serek kremowy, cukier drobny oraz cukier z wanilią. Dodaj jajka i śmietankę i zmiksuj do połączenia. Na koniec do miski przesiej mąkę i ponownie zmiksuj.

KROK 4: Masę serową rozłóż równo między foremki na muffinki. Piecz ok. 25 minut w temperaturze 200 stopni C do zrumienienia. Odstaw do ostudzenia. Podawaj ze świeżymi owocami, np. malinami.

Mini serniczki baskijskie - Delektujemy.pl

Mini serniczki baskijskie

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+