20min 4 porcje Łatwy 7h
Lody jagodowe

Lody jagodowe

Składniki

Jak przygotować lody jagodowe?

Rządzą latem, wakacje to ich czas i nie ma innego deseru, który podważyłby ich królowanie w tym okresie. Niesamowicie orzeźwiające, lekkie i – co szalenie cenne przy upałach – zimne! LODY. Jagody na start! Czas stworzyć obłędnie pyszne lody jagodowe domowej roboty.

  1. Miksujemy na gładko jagody, sok z limonki, śmietankę i cukier.
  2. Przelewamy masę do foremek. Wkładamy patyczki.
  3. Zostawiamy w zamrażalniku na 8 godzin.

Najgorsze jest to oczekiwanie, aż w końcu będą gotowe… tak cudownie zmrożone! Warto się poświęcić. Jedzenie lodów już nigdy nie będzie takie samo, te domowe są najlepsze. Dla urozmaicenia zmienią się co najwyżej owoce!

Średnia ocena: 5
Ilość ocen: 45
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: