fbpx
Lody jagodowe - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Lody jagodowe
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 20

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Rządzą latem, wakacje to ich czas i nie ma innego deseru, który podważyłby ich królowanie w tym okresie. Niesamowicie orzeźwiające, lekkie i - co szalenie cenne przy upałach - zimne! LODY. Jagody na start! Czas stworzyć obłędnie pyszne lody jagodowe domowej roboty.

  1. Miksujemy na gładko jagody, sok z limonki, śmietankę i cukier.
  2. Przelewamy masę do foremek. Wkładamy patyczki.
  3. Zostawiamy w zamrażalniku na 8 godzin.

Najgorsze jest to oczekiwanie, aż w końcu będą gotowe… tak cudownie zmrożone! Warto się poświęcić. Jedzenie lodów już nigdy nie będzie takie samo, te domowe są najlepsze. Dla urozmaicenia zmienią się co najwyżej owoce!

Lody jagodowe - Delektujemy.pl

Lody jagodowe

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+