fbpx
Kulki kokosowe z bakaliowo-czekoladowym sercem - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Kulki kokosowe z bakaliowo-czekoladowym sercem
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 20
czas przygotowania: 20

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Kulki kokosowe to szał, bo któż ich nie lubi? W środku niespodzianka z ulubionych bakalii, a tak naprawdę możecie dodać tam ,co tylko chcecie.

  1. Przygotowujemy ciasto czekoladowe. Masło rozpuszczamy, studzimy, przekładamy do dzieży miksera, dodajemy wodę i jaja oraz ½ opakowania ciasta czekoladowego Duża Blacha. Pieczemy wg instrukcji.
  2. W międzyczasie gotujemy żurawinę ze śliwkami i cukrem cytrynowym (wody potrzebujemy tyle, aby przykryła owoce), do całkowitego zredukowania się wody.
  3. Ugotowane owoce miksujemy blenderem.
  4. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto rozdrabniamy palcami na okruszki i dodajemy do niego zmiksowane owoce, dobrze mieszamy.
  5. Z przygotowanej masy lepimy kulki.
  6. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej, przelewamy ją na płaski talerz.
  7. Do drugiego talerza wsypujemy wiórki kokosowe. Kulki zanurzamy w polewie a następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych.
  8. Studzimy do zaschnięcia polewy.

Kulki czekoladowe niczym z kawiarni ? Dodatek orzechów czy bakalii spowoduje kolejny wymiar smaku. Zostań wirtuozem deserów w swoim domu.

Kulki kokosowe z bakaliowo-czekoladowym sercem

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+