20min 20 porcji Łatwy 1h
Kulki kokosowe z bakaliowo-czekoladowym sercem

Kulki kokosowe z bakaliowo-czekoladowym sercem

Jak przygotować kulki kokosowe w czekoladzie karmelowej?

Kulki kokosowe to szał, bo któż ich nie lubi? W środku niespodzianka z ulubionych bakalii, a tak naprawdę możecie dodać tam ,co tylko chcecie.

  1. Przygotowujemy ciasto czekoladowe. Masło rozpuszczamy, studzimy, przekładamy do dzieży miksera, dodajemy wodę i jaja oraz ½ opakowania ciasta czekoladowego Duża Blacha. Pieczemy wg instrukcji.
  2. W międzyczasie gotujemy żurawinę ze śliwkami i cukrem cytrynowym (wody potrzebujemy tyle, aby przykryła owoce), do całkowitego zredukowania się wody.
  3. Ugotowane owoce miksujemy blenderem.
  4. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto rozdrabniamy palcami na okruszki i dodajemy do niego zmiksowane owoce, dobrze mieszamy.
  5. Z przygotowanej masy lepimy kulki.
  6. Rozpuszczamy czekoladę dekoracyjną białą karmelową Delecta, przelewamy ją na płaski talerz.
  7. Do drugiego talerza wsypujemy wiórki kokosowe. Kulki zanurzamy w polewie a następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych.
  8. Studzimy do zaschnięcia polewy.

Kulki czekoladowe niczym z kawiarni 😊 Dodatek orzechów czy bakalii spowoduje kolejny wymiar smaku. Zostań wirtuozem deserów w swoim domu.

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...