Kulki kokosowe z bakaliowo-czekoladowym sercem

  • 5,0
  • Łatwy
  • 20min
  • 20 porcji
  • 1h
  • 2
Kulki kokosowe z bakaliowo-czekoladowym sercem

Kulki kokosowe z bakaliowo-czekoladowym sercem

  • 5,0
  • Łatwy
  • 20min
  • 20 porcji
  • 1h
  • 2

Składniki

Kliknij w wybrany produkt z listy,
aby go zaznaczyć

Przygotowanie

Kliknij w wybrany punkt, aby go zaznaczyć

Kulki kokosowe to szał, bo któż ich nie lubi? W środku niespodzianka z ulubionych bakalii, a tak naprawdę możecie dodać tam ,co tylko chcecie.

  1. Przygotowujemy ciasto czekoladowe. Masło rozpuszczamy, studzimy, przekładamy do dzieży miksera, dodajemy wodę i jaja oraz ½ opakowania ciasta czekoladowego Duża Blacha. Pieczemy wg instrukcji.
  2. W międzyczasie gotujemy żurawinę ze śliwkami i cukrem cytrynowym (wody potrzebujemy tyle, aby przykryła owoce), do całkowitego zredukowania się wody.
  3. Ugotowane owoce miksujemy blenderem.
  4. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto rozdrabniamy palcami na okruszki i dodajemy do niego zmiksowane owoce, dobrze mieszamy.
  5. Z przygotowanej masy lepimy kulki.
  6. Rozpuszczamy czekoladę dekoracyjną białą karmelową Delecta, przelewamy ją na płaski talerz.
  7. Do drugiego talerza wsypujemy wiórki kokosowe. Kulki zanurzamy w polewie a następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych.
  8. Studzimy do zaschnięcia polewy.

Kulki czekoladowe niczym z kawiarni ? Dodatek orzechów czy bakalii spowoduje kolejny wymiar smaku. Zostań wirtuozem deserów w swoim domu.

Oceń przepis 5,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Średnia ocena: 5
Ilość ocen: 78