fbpx

PRZEPIS OD SŁODKI TEMAT

Kruche ciastka wielkanocne - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Kruche ciastka wielkanocne
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 30
czas przygotowania: 40

Składniki

Ciasto:

  • 4 żółtka
  • 200 g zimnego masła
  • 100 g cukru pudru
  • 400 g mąki tortowej

Krem:

  • 70 g miękkiego masła
  • 1/2 szklanki mleka w proszku
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki ciepłego mleka

Przygotowanie

KROK 1: Z podanych składników zagnieć ciasto. Możesz to zrobić robotem planetarny. Rozwałkuj go między dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj małe ciasteczka. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub macie perforowanej. 
 
KROK 2: Blachę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz ciasteczka na złoty kolor. 
 
KROK 3: Miękkie masło zmiksuj na puch. Dodaj gorące mleko - połącz. Wsyp cukier i mleko w proszku a następnie ponownie zmiksuj do uzyskania gładkiego kremu. 
 
KROK 4: Krem przełóż do rękawa cukierniczego i nałóż między wystudzone ciasteczka, dociśnij by cześć kremu wyszła poza markizę i zanurz w kolorowych posypkach. 
 
KROK 5: Część ciasteczek udekoruj tylko Fajnym Pisakiem i posyp kolorowymi posypkami od Delecty. 

Kruche ciastka wielkanocne

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+