Ciasteczka czekoladowe z kremem irish cream i malinami

  • 5,0
  • Średni
  • 40min
  • 12 porcji
  • 1h
  • 1
Ciasteczka czekoladowe z kremem irish cream i malinami

Ciasteczka czekoladowe z kremem irish cream i malinami

  • 5,0
  • Średni
  • 40min
  • 12 porcji
  • 1h
  • 1

Składniki

Kliknij w wybrany produkt z listy,
aby go zaznaczyć

Przygotowanie

Kliknij w wybrany punkt, aby go zaznaczyć

Organizujesz przyjęcie? Brakuje ci pomysłów do przygotowania eleganckiego ciasta? Biegniemy z pomocą. Nasze małe porcje ciasta z irish cream i owocami znikną ze stołu bardzo szybko. Obiecujemy.

  1. Przygotuj biszkopt kakaowy. Mąkę, mąkę ziemniaczaną, kakao i proszek do pieczenia wymieszaj w misce.
  2. Białka oddziel od żółtek i ubij ze szczyptą soli. Gdy piana zacznie robić się gęsta i biała, rozpocznij dodawanie cukru. Dodawaj go partiami, po około dwie łyżki.
  3. Następnie do masy dodaj żółtka i zmiksuj krótko na małych obrotach.
  4. Sypką mieszankę składników również dodaj partiami i mieszaj tylko do połączenia się składników.
  5. Masę przełóż do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
  6. Piecz w temperaturze 160°C do suchego patyczka ok.40-50 min.
  7. Po upieczeniu biszkopt wystudź i wyjmij z blaszki.
  8. Biszkopt przekrój na dwa blaty, a następnie na małe prostokąty o równej wielkości.
  9. Przygotuj krem o smaku irish cream.
  10. Do wysokiego naczynia wlej schłodzoną śmietankę i mleko.
  11. Wsyp zawartość torebki z kremem i miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty.
  12. Gotowy krem przełóż do rękawa cukierniczego, wyciśnij na dolny biszkopt, nałóż maliny, przykryj drugim kawałkiem ciasta.
  13. Czynność powtórz.

Małe ciasteczka z kremem o smaku likieru irlandzkiego, idealne na przyjęcie w domu. Zaskocz rodzinę i przyjaciół pysznym deserem jak z najlepszej kawiarni.

 

Oceń przepis 5,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Średnia ocena: 5
Ilość ocen: 86