40min 12 porcji Średni 1h
Ciasteczka czekoladowe z kremem irish cream i malinami

Ciasteczka czekoladowe z kremem irish cream i malinami

Składniki

Jak przygotować czekoladowe ciastka z irish cream?

Organizujesz przyjęcie? Brakuje ci pomysłów do przygotowania eleganckiego ciasta? Biegniemy z pomocą. Nasze małe porcje ciasta z irish cream i owocami znikną ze stołu bardzo szybko. Obiecujemy.

  1. Przygotuj biszkopt kakaowy. Mąkę, mąkę ziemniaczaną, kakao i proszek do pieczenia wymieszaj w misce.
  2. Białka oddziel od żółtek i ubij ze szczyptą soli. Gdy piana zacznie robić się gęsta i biała, rozpocznij dodawanie cukru. Dodawaj go partiami, po około dwie łyżki.
  3. Następnie do masy dodaj żółtka i zmiksuj krótko na małych obrotach.
  4. Sypką mieszankę składników również dodaj partiami i mieszaj tylko do połączenia się składników.
  5. Masę przełóż do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
  6. Piecz w temperaturze 160°C do suchego patyczka ok.40-50 min.
  7. Po upieczeniu biszkopt wystudź i wyjmij z blaszki.
  8. Biszkopt przekrój na dwa blaty, a następnie na małe prostokąty o równej wielkości.
  9. Przygotuj krem o smaku irish cream.
  10. Do wysokiego naczynia wlej schłodzoną śmietankę i mleko.
  11. Wsyp zawartość torebki z kremem i miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty.
  12. Gotowy krem przełóż do rękawa cukierniczego, wyciśnij na dolny biszkopt, nałóż maliny, przykryj drugim kawałkiem ciasta.
  13. Czynność powtórz.

Małe ciasteczka z kremem o smaku likieru irlandzkiego, idealne na przyjęcie w domu. Zaskocz rodzinę i przyjaciół pysznym deserem jak z najlepszej kawiarni.

 

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: