PRZEPIS OD SŁODKI TEMAT

Kruche ciastka wielkanocne - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 30
Czas przygotowania: 40 min.

Składniki

Ciasto:

  • 4 żółtka
  • 200 g zimnego masła
  • 100 g cukru pudru
  • 400 g mąki tortowej

Krem:

  • 70 g miękkiego masła
  • 1/2 szklanki mleka w proszku
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki ciepłego mleka

Przygotowanie

KROK 1: Z podanych składników zagnieć ciasto. Możesz to zrobić robotem planetarny. Rozwałkuj go między dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj małe ciasteczka. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub macie perforowanej. 
 
KROK 2: Blachę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz ciasteczka na złoty kolor. 
 
KROK 3: Miękkie masło zmiksuj na puch. Dodaj gorące mleko - połącz. Wsyp cukier i mleko w proszku a następnie ponownie zmiksuj do uzyskania gładkiego kremu. 
 
KROK 4: Krem przełóż do rękawa cukierniczego i nałóż między wystudzone ciasteczka, dociśnij by cześć kremu wyszła poza markizę i zanurz w kolorowych posypkach. 
 
KROK 5: Część ciasteczek udekoruj tylko Fajnym Pisakiem i posyp kolorowymi posypkami od Delecty. 

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy