fbpx
Kruche ciasteczka z konfiturą morelową i pistacjami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Kruche ciasteczka z konfiturą morelową i pistacjami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 15
czas przygotowania: 50

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Na kruche ciasteczka zawsze znajdzie się miejsce na stole, w pudełku z drugim śniadaniem czy koszyku piknikowym. Przede wszystkim jednak w brzuszku i serduszku!

  1. Nastawiamy piekarnik na 170 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Zagniatamy ciasto z mąki, cukrów, żółtek i śmietany. Konsystencja powinna być miękka, aby masa przeszła przez rękaw cukierniczy. Miękkość ciasta „regulujemy” śmietaną.
  3. Przekładamy masę do rękawa cukierniczego i wyciskamy na papier do pieczenia ciasteczka w kształcie ślimaczka.
  4. Nakładamy nieco konfitury morelowej na środek każdego ciasteczka. Wierzch posypujemy posiekanymi pistacjami.
  5. Pieczemy ciasteczka około 15 minut, do zarumienienia.
  6. Do gotowych ciasteczek wbijamy wybrane piki.

Pistacje z morelami tworzą bardzo udaną parę. Zadbają o to, aby nie trzeba było sprzątać po kruchych ciasteczkach, bo każdy będzie chciał zjeść nawet okruszki!

Kruche ciasteczka z konfiturą morelową i pistacjami - Delektujemy.pl

Kruche ciasteczka z konfiturą morelową i pistacjami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+