Cofnij
Autor: delektujemy

Zwijanie jagodzianek [Krok po kroku]

15.06.2023
Zwijanie jagodzianek [Krok po kroku]

Kroki

KROK 1

Ciasto przygotowujemy według tego przepisu, a następnie dzielimy na dwie części i wałkujemy każdą z nich na dwa prostokątne blaty.

KROK 2

Na jednym z blatów umieszczamy jagody i przykrywamy drugą częścią ciasta. Brzegi sklejamy i wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem.

KROK 3

Zaczynamy zwijać ciasto w rulon, po dłuższym boku prostokąta.

KROK 4

Przygotowany rulon kroimy ostrym nożem na plastry o grubości około 1,5 – 2 cm. Gotowe plastry układamy na blasze wyłożonej papierem do wypieków i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.

Zobacz inne wpisy

Zobacz więcej

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy